++44 (0)20 7639 9774
bohnandviljoen
The Continuous Picnic
The Continuous Picnic was an urban design research installation sited in central London developed by us as part of the London Festival of Architecture 2008. It was set up as an arts-based event to test, simulate and disseminate the qualitative and quantifiable aspects of the urban design concept for Continuous Productive Urban Landscapes and furthermore to initiate top-down (municipal) and bottom-up (citizen) dialogue and collaboration in the generation of long-term strategic urban development plans.

It was subsequently selected for inclusion in an international travelling exhibition conceived as an architecture and urbanism research project by the Canadian Centre for Architecture (CCA).
bv-cpic-picnic-jgmont1big-cut-ssb-11296.jpg
Visualising Change: public events make it possible to temporarily transform underused open sites into convivial, food-focused space. (image: Jonathan Gales 2008)
08-cpic-jg-market-044-webcut220-55308.jpg
image: Jonathan Gales 2008
bv-cpic-blanket03-080623-webcut100-64248.jpg
image: Studio Columba 2008
THE CONTINUOUS PICNIC (2008)

location: London, Great Britain
dates: 2008
client and funding: London Festival of Architecture with additional financial support from The Arts Council, The London Development Agency and the London Borough of Cmden

B&V team: Katrin Bohn, André Viljoen with inputs from Studio Columba, Charlick+Nicholson Architects, David Barrie, Andrew Stuck, Abby Taubin, Jo Foster, Jonathan Gales, Mikey Tomkins

collaborators: The SEED Foundation, Global Generation, The Calthorp Project, all London, Great Britain